Bizony, nem csak saját magunkról tudhatunk meg többet az alvópozíciónk segítségével, hanem a kutyusunkról is. Ha eddig nem tetted, most figyeld meg, hogyan szundikál az esetek többségében, majd olvasd el jellemzésünket!

1. Az oldalán
A legtöbb négylábú az oldalán szeret aludni – ez a póz a szakértők szerint egy nyugodt, harmonikus helyzet. Ha a te kedvenced is így tölti el a pihenésre szánt idejét, akkor örülhetsz, mert azt jelenti, hogy komfortosan érzi magát a környezetében, biztos magában, és nem igényel semmi luxust. Hihetetlenül boldog, hogy a te otthonod az övé is, és nagyon megbízik benned. Nála lojálisabb kutyát nehezen találhatsz!

Ha az oldalán alszik, akkor komfortosan érzi magát
2. Összetekeredve
A szabályos kört alkotó, összetekeredett póz is hasonlóan gyakori, mint az előző: ilyenkor az ebek a lábukat kényelmesen maguk alá rendezik, és a farkukkal körülölelik magukat, akár egy puha takaróval. Ha a te kutyádra is jellemző, akkor tudd, hogy szereti a meleget, hiszen ebben a pózban remekül konzerválhatja a hőt, egyúttal védi is a testrészeit. Visszafogott, kissé érzékeny kutyusról van szó, aki nehezebben nyit az idegenek felé, de te azért tisztában vagy vele, hogy ő valójában egy kedves, szeretetreméltó állat. Jól viseli az egyedüllétet, és nagyon alkalmazkodó.

Ha összetekeredik, akkor védi magát
3. Hason, lazán
A Superman pozíció lazább változata: bár a kutyus hason alszik, a teste nem áll olyan nyílegyenesen, mellső lábait kényelmesen maga mellé vagy a feje alá helyezi, a buksija pedig nem előrefele néz, inkább oldalasan fekszik. Ez a helyzet a legérzékenyebb ebekre jellemző, akik olyan jámborak, akár egy bárány – még a gazdijuk társaságában is. Sok mindentől félnek, nem keverednek más kutyákkal fölösleges vitába – igazi „jógyerekek”, akik ráadásul még bölcsek, okosak és tudatosak is.

Érzékeny, jó kutyák, akik így alszanak
4. Égnek meredő lábakkal, háton
Ez a pozíció egyszerre néz ki viccesnek és furcsának, de jó, ha tudod, hogy csak arra utal, hogy a kutyád kellően magabiztos és tisztában van vele, otthon nyugodtan csinálhat azt, amit szeretne. Lusta, kényelmes természetű, ugyanakkor nagyon független és önfejű, nem viseli, ha túl sokat utasítgatod, inkább megy a maga feje után. Szereti, ha kényezteted, de ha megunja, odébb áll. Általában ott tér nyugovóra, ahol elkapja a fáradtság: nem foglalkozik azzal, hol a kis fekhelye.

Vicces és furcsa póz
5. Superman pózban
Sok kutya hason alszik, azon belül is a Superman pózban, amikor a fejük előre néz, a két hátsó lábuk egyenesen hátranyúlik, a két mellső pedig előre – mintha repülnének! Ez a helyzet lehetővé teszi számukra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, felkeljenek, és elinduljanak, ha például hívja őket a gazdi. Ha a kutyusod ezt a pózt részesíti előnyben, akkor nagy a mozgásigénye, szeret játszani és hihetetlenül energikus. Könnyen motiválható bármivel, nem kell sokat győzködnöd, hogy menjen el veled futni, vagy hozza vissza a labdát.
www.boldogkutyak.hu