Kozmetika

Szeretettel várjuk Önt és szépülni vágyó kedvencét igényesen kialakított szalonunkban, ahol okleveles kutyakozmetikus minőségi munkával és anyagokkal varázsolja szebbé kutyusát!

Bejelentkezéshez szükséges adatok ahhoz, hogy kutyusát a legjobb kezelésben tudjuk részesíteni, a következő tudnivalókat fogjuk kérdezni Öntől:

  • a kutya fajtája
  • járt-e már nálunk korábban
  • van-e bármilyen betegsége a kutyának, például epilepszia

A teljes körű kozmetikai szolgáltatásba beletartozik a kutya szőrének bontása, szükség esetén fésülése, a tappancsok szőrtelenítése, a szőr nyírása/trimmelése, fürdetés, karomvágás, fültisztítás és a bűzmirigy kezelése.

Egészségügyi nyírásnál a szem körüli, a végbélnyílásnál és a nemi szerv környékén lévő szőröket, valamint a tappancsszőrt nyírjuk.

Trimmelésnél az elhalt szőröket távolítjuk el a bundából, ezáltal új szőr tud növekedni ezek helyén. A trimmelés kézzel történik, gumiujj, vagy trimmelőkés segítségével.

Fültisztítás: Bizonyos fajtájú kutyáknak a külső hallójáratában szőrszálak növekednek, amiket bizonyos időközönként el kell távolítani, illetve a fül rendes szellőzése érdekében fültisztító folyadékkal tisztítást végezni.

Ahhoz, hogy a kutya karma rendesen kopjon, szüksége van elegendő mozgásra. Ha ez nem történik meg, akkor nem a talp- és ujjpárnák tartják a kutya súlyát, és karomvágásra lesz szüksége.

A tappancsok szőrtelenítésére azért van szüksége kutyusának, mivel a talppárnák közti szőrzetbe télen belefagyhat a hó, nyáron pedig bogáncs ragadhat bele. Ha a tappancsoknál túl hosszú a szőrzet, akkor a toklászokat is nehezebb észrevenni.

Bűzmirigy-kezelésre csak abban az esetben szabad elvégezni, ha a kutya mirigyzacskói telítettek vagy gyulladásban vannak.

Felhívjuk figyelmét, hogy tüzelő kutyát nem szabad kozmetikai kezelésben részesíteni!
Amennyiben kutyája idősebb, kérjük, hogy az ő érdekében a kezelés ideje alatt maradjon vele a kozmetikában.