Nemcsak neked kell eleget innod ahhoz minden nap, hogy egészséges maradhass, hanem a kutyádnak is. Mivel az eb rád van utalva, azaz a pocsolyákból és a vécéből történő önkiszolgáláson kívül akkor tud inni, ha adsz neki; jó, ha tudod, hogyan gondoskodhatsz róla, hogy elég folyadékot kapjon.

Ehhez adunk most néhány tippet.

1. Keverj vizet az eb vacsorájába; ezzel „becsaphatod”, hiszen akkor is jut vízhez, ha nem iszik, hanem eszik. Ne csak szárazeledelt adj neki, néha konzervet is, de akár a maradék levesből is tehetsz az ételébe.

2. Lehet, hogy a négylábú azért nem iszik eleget, mert nem szereti a tálját. Ha nemrég ajándékoztad meg egy újjal, és még nem dobtad ki a régit, add vissza neki a kedvencét. Ha már nincs meg, megpróbálkozhatsz egy régi tállal vagy lábassal is. Az is előfordulhat, hogy a tál mindössze sem elég tiszta, vagy a víz állott.

3. Tegyél a vizébe valami finom csemegét, amit ki kell halásznia: pecázás közben így vízhez is jut. Erre a célra megfelel valamilyen bogyós gyümölcs, például pár szem áfonya, málna vagy szeder.

4. Biztosan tapasztaltad már, hogy a kutya szinte mindenhonnan szívesebben iszik, mint a táljából, beleértve a vécét, a kerti medencét, egy tavat, pocsolyát vagy a slagot is. Vegyél neki egy kifejezetten kutyák számára készült ivókutat, hátha az jobban tetszik majd neki, mint az unalmas tál.

5. Dobd fel valamivel a víz ízét: keverj bele mézet, sárgarépalevet vagy húslevest, illetve főzz ki egy csontot, és ezt a levet add a vizéhez.
6. Nyáron adhatsz neki rágcsálnivalónak pár jégkockát is: ez nemcsak vízforrás, hanem jó játék is egyben.

7. Ha nemcsak egy kutyád van, cselhez is folyamodhatsz: amennyiben az egyik rendesen iszik, dicsérd meg, hátha a másik irigykedni fog, így végre ő is lefetyelni kezd.

Ha egyik fenti praktika sem válik be, lehet, hogy a kutya beteg. Ez esetben ne várd meg, míg teljesen kiszárad, hanem minél hamarabb vidd el az állatorvoshoz.
www.boldogkutyak.hu